0913 388 688 1

سئویار | سئو سایت اصفهان و آنالیز سئو سایت
سئویار سئو سایت اصفهان ارائه دهنده خدمات سئو سایت, آنالیز سئو سایت, سئو گوگل, سئو فروشگاه اینترنتی,سئو سایت فروشگاهی

صفحه نخست » آموزش » موتور جستجوی گوگل چطور کار میکند ؟

موتور جستجوی گوگل چطور کار میکند ؟

تاریخ:25th دسامبر 2021
پشتیبانی وب سایت
0
961

تا به حال به این موضوع فکر کرده اید که گوگل چطور کار میکند؟ موتور جستجوی گوگل ابزاری‌است که مردم میلیاردها بار در روز از آن برای‌یافتن اطلاعات استفاده می کنند. کاربران Google یک عبارت جستجو را وارد می‌ کنند، Google سپس تمام صفحات وب بالقوه مطابق با فهرست خود را بررسی می‌کند .سپس موارد منطبق را به کاربر به ترتیب نزولی ارائه می‌کند، که با صفحه وب مرتبط ‌شروع می‌شود . همه این اعمال در کمتر از یک ثانیه انجام می شود.

ابتدا به این نکته توجه کنید که وقتی در حال جستجو در گوگل هستید درواقع در کل وب جستجو می کنید. زیرا در فهرست گوگل که متشکل از تمام وب است و یا حداقل فهرستی که گوگل توانسته از کل وب استخراج کند، جستجو می کنید.
گوگل این فهرست را با استفاده از برنامه های نرم افزاری که spider نامیده می شوند ، جمع آوری می کند.

اسپایدرها با استخراج تعدادی از صفحات کار خود را شروع می کنند ، سپس لینک های موجود در آن صفحات را دنبال کرده و صفحاتی که لینک ها به آنها اشاره کرده اند را استخراج می کنند و باز هم لینک های این صفحات را بررسی کرده و صفحات ارجاع شده توسط این لینک ها را هم استخراج می کنند و همینطور این روند ادامه دارد تا فهرست عظیمی از صفحات وب ایجاد شود. میلیاردها صفحه در هزاران سرور نگهداری می شوند.

فرض کنید می خواهیم بدانیم سرعت دویدن یک چیتا چقدر است ؟ عبارت را در گوگل تایپ کرده و اینتر می زنیم . اسپایدارها یا همان نرم افزارهای گوگل هر صفحه ای که شامل کلمات جستجو شده باشند را جستجو می کنند . صدها یا هزاران نتیجه مرتبط وجود دارد .

گوگل چگونه کار می کند؟

بنابراین گوگل چگونه تصمیم میگیرد که کدام محتوا واقعا مناسب است؟ با پرسیدن بیش از ۲۰۰ سوال! مانند : این کلمات چندبار در صفحه بکار رفته اند؟ آیا کلمات در عنوان صفحه وجود دارند؟ یا در URL؟ یا در مطالب مجاور؟ آیا این صفحه از سایت با کیفیت است یا بی کیفیت؟ یا اسپم؟ پیج رنک این صفحه چگونه است ؟

پیج رنک فرمولی است که توسط موسسان گوگل برای ارزیابی اهمیت صفحات وب اختراع شده است به این صورت که چه تعداد لینک خارجی به این صفحه وارد شده است و ارزش این لینک ها چقدر است؟

در نهایت تمامی این عوامل ادغام می شوند تا امتیاز کلی هر صفحه محاسبه شود و در زمان حدود نیم ثانیه نتیجه جستجو نمایش داده می شود. گوگل متعهد است نتایج مفید و منصفانه ای را در جستجو کاربران نمایش دهد . گوگل هرگز هزینه ای برای اضافه کردن سایت در فهرست خود یا بروزرسانی اطلاعات سایت و یا بهتر کردن موقعیت نمایش آن در نتایج جستجو دریافت نمی کند.

حالا به بررسی صفحه نمایش نتایج جستجو می پردازیم. هر نتیجه شامل عنوان ، URL و متن کوتاهی است که به ما کمک می کند تا صفحه ای که به هدف نزدیک است را انتخاب کنیم . همچنین لینکی به صفحات مشابه و آخرین نسخه ای که از آن در گوگل ذخیره شده است و جستجوهای مرتبط در پایین صفحه که می توانید در جستجوهای بعدی آن را امتحان کنید.

گاهی در سمت راست و گاهی هم در بالای نتایج تبلیغات را مشاهده می کنید . مت کاتس بیان می کند تجارت آگهی های تبلیغاتی برای گوگل بسیار جدی است . گوگل هم به آگهی دهندگان متعهد است بهترین مخاطبانشان را فراهم کند و به کاربران متعهد است تا تبلیغاتی را که به آنها نیازمند هستند را نمایش دهد و همچنین مقید است که آگهی های تبلیغاتی از نتایج جستجو کاملا جدا و قابل تشخیص باشند و آگهی هایی که با اطلاعاتی که کاربران به دنبال آنها هستند مرتبط نیست را نمایش نخواهد داد.

نتیجه قابل توجهی که از این مقاله و صحبت های مت کاتس می توان گرفت این است که سایتی که صفحات آن متناسب با بیش از ۲۰۰ سوالی که گوگل به عنوان معیار ارزش گذاری صفحات در نظر می گیرد ، بهینه سازی نشده باشد ، در نتایج جستجو جایگاه مطلوبی برای اهدافش کسب نخواهد کرد. سئو و بهینه سازی سایت را برای ارتقای کسب و کار خود جدی بگیرید.

نحوه عملکرد موتور گوگل را می توان به دو فرآیند تقسیم کرد:

  • خزیدن و نمایه سازی
  • نتایج خدمت

خزیدن

رایانه های شرکت گوگل از googlebots برای بازدید از صفحات وب استفاده می کنند.این بازدید ممکن است در روز چندین مرتبه تکرار شود. اما گاهی ممکن است چند وقت یک بار از آن بازدید کنند. ربات های گوگل به آن می گویند که کدام صفحات به روز شده اند و یا کدام صفحات دیگر کار نمی کنند. همچنین این ربات ها صفحات جدید را شناسایی می کنند.

مدیران وب ‌سایت ‌ها می ‌توانند Googlebots را با استفاده از برنامه‌های robots.txt یا با قرار دادن محتوا در پشت لاگین کاربر مسدودکنند تا محتوا در دسترس عموم نباشد.

سئو  گوگل چطور کار میکند؟

از خزیدن شروع می شود. وب مسترها همچنین می توانند به Googlebots کمک کنند تا صفحات وب را که برای سئو مهم هستند، مشاهده کنند و آن ها را درک کنند. با انجام تعدادی کار برای تشویق بیشتر به خزیدن مکرر، Googlebots را قادر می سازند تا مهم ترین محتوا را بشناسد و آن را به درستی ایندکس کنند. از جمله این تکنیک ها عبارتند از:

  • ارسال نقشه سایت به گوگل
  • ایجاد ناوبری سایت ساده و با برچسب واضح
  • ایجاد URL های سایت تا حد امکان ساده و شهودی
  • استفاده از txt برای کمک به خزنده ها برای رد شدن از محتوای غیر ضروری
  • استفاده از تکنیک های مختلف برای کمک به خزنده ها برای جداسازی صفحات وب اصلی از صفحات تکراری با اهمیت کمتر
  • اطمینان حاصل کنید که صفحات وب از بهترین شیوه های گوگل پیروی می کنند و از “ترفندها” برای دستکاری SEO اجتناب می کنند.

از نظر سئو شما می خواهید که ربات های گوگل به تمام صفحات و محتواهای با ارزش شما دسترسی داشته باشد. و از همین طریق آن ها را به جست وو جو گران نشان دهد. در حالی که تکنیک های زیادی برای این کار وجود دارد ، به خاطر داشته باشید که ممکن است این صفحات ر مرحله ی خزیدن گم شوند!

پس بهتر است به جای این که بپرسیم الگوریتم های گوگل چطور کار می کند ، بپرسیم که موتور جست و جوی گوگل چگونه کار می کند؟

نتایج خدمات

برای گوگل زمانی که کاربر موضوع مورد نظر را سرچ می کند، آغاز حرکت است. اگر کاربر نتایج را دوست داشته باشد به استفاده از گوگل ادامه می دهد. در غیر این صورت ترجیح می دهد که از موتورهای دیگری استفاده کند تا به آنچه که می خواهد برسد.بنابراین برای گوگل، این سوال که گوگل چگونه کار می‌کند، یک پاسخ ساده‌دارد: دادن مرتبط ترین نتایج جستجو به کاربران.

گوگل چگونه کار می کند؟

اگرچه هدف ساده است، اما رسیدن به آن بسیار پیچیده است  و کیفیت و پیچیدگی الگوریتم جستجوی گوگل چیزی است که گوگل را به موتور جستجوی غالب تبدیل می کند.

الگوریتم های گوگل چطور کار میکند ؟

الگوریتم گوگل تشکیل شده از فرمول پیچیده ای با بیش از ۲۰۰ عامل است که گوگل برای ارزیابی ارتباط و ارزش کلی آن ها با یک عبارت جستجوی خاص، روی صفحات وب اعمال می کند. این عوامل عبارتند از سازگاری صفحه وب برای موبایل، کیفیت محتوای آن و تعداد لینک های با کیفیتی که به صفحه وب داده‌می‌شوند.

به دلایل خوبی، گوگل تمام جزئیات الگوریتم جستجوی خود را با عموم به اشتراک نمی گذارد. اگر گوگل این کار را انجام می‌ داد، کسب ‌وکارها تمام وقت خود را صرف یافتن راه‌هایی برای «فریب دادن» سیستم و رساندن صفحات وب خود به بالاترین رتبه ‌بندی می‌ کنند، نه اینکه بفهمند چگونه محتوای بهتری به کاربران ارائه کنند.

مدام تغییر می کند!

این مهارت از ابتدای جستجو وجود داشته است و گاهی اوقات توسط متخصصان سئو بیش از حد مشتاق یا بی ‌وجدان انجام می‌شود! این یکی از دلایلی است که گوگل به طور مداوم الگوریتم جستجوی خود را به روز و اصلاح می کند. اگر یکی از جنبه های الگوریتم مورد سوء استفاده قرار گیرد، گوگل آن را از بین می برد. به عنوان مثال، کلمات کلیدی متا ، کلمات کلیدی نوشته‌شده “پشت صحنه” در صفحات وب که به Googlebots (اما نه کاربران انسانی) کلمات کلیدی مهم در یک صفحه را می گویند.

سال‌ها پیش، سئوکاران شروع به جمع ‌کردن هر کلمه کلیدی در هر صفحه وب هدف کردند، و آن کلمات کلیدی متا را عملاً بی ‌فایده جلوه دادند. امروزه، ربات‌های گوگل فیلد کلیدواژه متا را به طور کامل نادیده می ‌گیرند.

دلیل دیگری که گوگل الگوریتم خود را به روز می کند، منعکس کردن تغییرات در فناوری یا عادات کاربر است. یک مثال خوب از این موضوع، تاکید روزافزون این الگوریتم بر طراحی صفحه وب سازگار با موبایل است.

امروزه، کاربران بیشتری از دستگاه های تلفن همراه به وب دسترسی دارند تا از رایانه های رومیزی. واضح است که گوگل نمی‌خواهد به این کاربران تلفن همراه صفحات وب را که برای رایانه‌های رومیزی طراحی شده‌اند، ارائه دهد چرا که برخورد با چنین صفحاتی برای کاربران تلفن همراه سخت او بسیار خسته ‌کننده است.

با گذشت زمان، گوگل سازگاری با موبایل را به بخش بزرگ ‌تری از الگوریتم خود تبدیل کرده است، تا جایی که امروزه، حتی اگر کاربر از روی دسکتاپ جستجو می‌کند، سازگاری با موبایل بر رتبه ‌بندی نتایج جستجو تأثیر می‌ گذارد.

سخن آخر

در این مطلب تا حدودی متوجه شدیم که گوگل چطور کار میکند و چگونه می تواند نتایج مرتبط را به ما نشان دهد. برای خواندن مطالب بیشتر در این مورد به بخش آموزش سایت سئویار مراجعه نمایید. همچنین می توانید برای دنبال کردن اخبار و مطالب جدید صفحه ما را در اینستاگرام دنبال نمایید.

درباره نویسنده :
پشتیبانی وب سایت

برچسب ها

مطالب مرتبط

ارسال دیدگاه

*    

*