0913 388 688 1

سئویار | سئو سایت اصفهان و آنالیز سئو سایت
سئویار سئو سایت اصفهان ارائه دهنده خدمات سئو سایت, آنالیز سئو سایت, سئو گوگل, سئو فروشگاه اینترنتی,سئو سایت فروشگاهی

صفحه نخست » آموزش » دامنه tld یا سطح بالا چیست؟

دامنه tld یا سطح بالا چیست؟

تاریخ:7th نوامبر 2021
پشتیبانی وب سایت
0
1430

احتمالا هنگام خرید دامنه و هاست با واژه دامنه tld یا سطح بالا برخورد کرده اید. دامنه سطح بالا چیست؟ این نوع دامنه ها چند نوع دارند؟ و هرکدام چه کاربرد هایی دارند؟ با ما همراه باشید تا اطلاعات مفیدی در این زمینه در اختیارتان قرار دهیم. پیش از پاسخ دادن به سوالات بالا ابتدا بررسی کنیم دامنه چیست؟ و از چه قسمت هایی تشکیل شده است؟

 

دامنه چیست؟

هر کامپیوتر در بستر اینترنت با یک آدرس IP  مشخص شناسایی میشود. IP ها در واقع یکسری عدد هستند که به خاطر سپردن آنها کاری دشوار است. از این رو بجای استفاده از IP ها از نام هایی استفاده میشود که به آنها دامنه میگویند. این کار یعنی تبدیل IP به دامنه توسط DNS صورت میگیرد.

دامنه یا دامین (Domain) همان نام سایت شماست که با وارد کردن آن در مرورگرتان وارد سایت میشوید. انتخاب نام دامنه مناسب اهمیت ویژه ای دارد برای اطلاع بیشتر مقاله تاثیر نام دامنه بر سئوی سایت مراجعه کنید. دامنه از اجزای مختلفی تشکیل شده است.

قبل از اینکه اجزای اصلی دامنه را توضیح دهیم لازم است با اجزای تشکیل دهنده URL به طور کلی آشنا شوید.

 

 

اجزای تشکیل دهنده URL

url  از اجزای مختلفی تشکیل شده که قسمت های مختلف ان را باهم بررسی میکنیم:

به طور کلی اجزای تشکیل دهنده url به صورت زیر است.

Schem یا پروتکل

به مرورگر میگوید چطور با سرور وب ارتباط برقرار کند تا اطلاعات را ارسال و بازیابی کند. Schem  های مختلف را میتوانید در تصویر زیر مشاهده کنید. مهمترین پروتکل ها http و https  هستند.

User info

یک مشخصات کاربری اختیاری است شامل نام کاربری و رمز عبور که با علامت @ از قسمت بعدی جدا میشود. البته به دلایل امنیتی از این قسمت استفاده نمیشود. ولی شاید موقع ست کردن مودم با آن روبرو شده باشید.

 

Host

شامل یک نام ثبت شده یا آدرس IP است. که در IPv4 از نشانه گذاری عدد – نقطه و در IPv6 از [] استفاده میشود.

 

Port

این عدد نشان دهنده درگاه غنی است که برای دسترسی به منابع روی سرور استفاده میشود. اگر وب سرور از پورت های استاندارد استفاده میکند معمولا این قسمت حذف میشود. ولی در غیر این صورت آوردن این قسمت اجباری است.

نکته: پورت ۸۰ برای http و پورت ۴۴۳ برای https استفاده میشود.

 

Path یا مسیر

در صورتی که بخواهید به صفحات داخلی سایت مراجعه کنید به مسیرها نیاز پیدا خواهید کرد.

 

Parameters  پارامترها

Query string ها که معمولا با درخواست های get ارسال میشوند در این قسمت نمایش داده میشوند. پارامترهای اضافی هستند که برای سرور وب ارائه میشوند. با &  از هم جدا میشوند و با علامت ?  شروع میشوند. سرور قبل از بازگشت به منبع از آنها استفاده میکند.

 

Ancher ها یا fragment ها

با علامت # شروع میشوند نوعی جداسازی داخل منبع است. که به مرورگر دستور میدهد به آن نقطه از صفحه اسکرول شود. برای اینکار معمولا آدرس ID  قسمت مورد نظر را در این قسمت از url قرار میدهیم.

البته نکته مهم این است که شما همیشه همه قسمت های url را در address bar مرورگر خود مشاهده نمیکنید.

حال که با اجزای تشکیل دهنده url آشنا شدیم به بحث اصلی خود یعنی دامنه های سطح بالا باز میگردیم.

 

دامنه tld چیست ؟

tld مخفف Top Level Domain به معنی دامنه سطح بالا می باشد. دامنه سطح بالا به بالاترین سطح از دامنه گفته میشود که همه دامنه های ثبت شده زیر دامنه این دامنه هستند. این نوع دامنه ها به آخرین بخش نام دامنه اشاره دارد یعنی همان بخشی که بلافاصله پس از نماد نقطه می آید.

به بیانی دیگر میتوان گفت دامنه سطح بالا در آخرین بخش دامنه های سطح پایین قرار دارد. به عنوان مثال  دامنه  https://seoyar.net زیر دامنه  .com است.  نمونه های از tld های محبوب عبارتند از : .net .org , .com این نوع دامنه ها همچنین به عنوان پسوندهای دامنه نیز شناخته می شوند.

 

وظیفه ثبت و تنظیم دامنه ها با چه موسسه ای است؟

نهادی که این دامنه ها را تنظیم و ثبت میکند آیکان نام دارد. ICANN مخفف Internet Corporation for Assigned  Names and Numbers به معنی موسسه اینترنتی نام ها و شماره واگذار شده، سازمانی است که دامنه ها و آدرس های IP برای اینترنت را هماهنگ میکند. این موسسه توسط آیانا هدایت میشود.
آیانا مخفف Internet Assigned Numbers Authority یکی از بخش های آیکان است که وظیفه سرپرستی آدرس های پروتکل اینترنت و مدیریت منطقه ریشه نام دامنه را بر عهده دارد.

دامنه سطح بالا عمومی، دامنه سطح بالا کشوری، و سایر دامنه هایی از این قبیل که سایت های اینترنتی از آن استفاده می کنند در منطقه ریشه قرار دارند که به دسته های زیر تقسیم می شوند:

 

دامنه سطح بالای عمومی (gTLD) 

این انواع محبوب ترین tld ها هستند. مانند .com, .edu, .gov, .int .mil, .net, .org  این نوع دامنه سطح بالا برای ثبت نام در دسترس همه افراد می باشد.

دامنه سطح بالای کد کشوری (ccTLD)

هر کشوری دارای یک یا چند دامنه سطح بالای کشوری است. این دامنه های سطح بالا با  استاندارد ISO 3166  تعریف میشوند و به طورکلی شامل دو حرف میباشند مانند .ir یا  .au

 

دامنه سطح بالا تضمین شده (sTLD)

دامنه سطح بالای ویژه ایست که یک سازمان خصوصی ارائه خدمات آن را بر اساس تخصص، منطقه جغرافیایی و یا دیگر موضوعات تضمین می کند. مثلا  com دامنه سطح بالای تضمین شده و ویژه شرکت های تعاونی می باشد.

 

چند نمونه از sTLD ها عبارتند از:

gov –  معمولاً برای سایت های دولتی ایالات متحده استفاده می شود.
edu – معمولاً برای مؤسسات آموزشی استفاده می شود.
int – معمولاً برای سازمان های مرتبط با معاهدات بین المللی استفاده می شود.
mil –  معمولاً برای ارتش ایالات متحده استفاده می شود.
mobi – معمولاً برای وب سایت هایی استفاده می شود که محصولات و خدمات تلفن همراه را ارائه می دهند.
jobs – برای شرکت ها یا سازمان های قانونی استفاده می شود.
tel – معمولا برای وب سایت های خدمات ارتباطی اینترنتی استفاده می شود.
پست – معمولا برای سایت های خدمات پستی استفاده می شود.
آسیا – معمولا برای وب سایت های مستقر در منطقه آسیا و اقیانوسیه استفاده می شود.

زیر ساخت دامنه سطح بالا

در این دسته فقط یک دامنه سطح بالا وجود دارد.  (.apra)  که آیانا این TLD را برای نیروی کار تخصصی مهندسی اینترنت (IETF) کنترل می کند.

 

دامنه های سطح بالای رایج

.com 

مخفف commercial به معنی تجاری می باشد. این پسوند دامنه برای امور تجاری. مانند خرید و فروش، معرفی خدمات و محصولات مورد استفاده قرار می گیرد. البته امروزه استفاده از آن برای همه سایت ها آزاد شده است.

 

.net 

مخفف network به معنی شبکه است. این دامنه معمولا برای شرکت های اینترنتی و موارد مشابه آن استفاده می شود.

 

.org 

این دامنه سطح بالا برای سازمان ها و موسسه های غیرانتفاعی. که عموما فعالیت غیرتجاری دارند مورد استفاده قرار می گیرد.

 

.biz

مخفف business  به معنی کسب و کار می باشد. این دامنه برای سایت های شغلی و تحارتی استفاده میشود. این دامنه به علت رونق تجارت الکترونیکی به زودی ارزشی بیش از پیش پیدا خواهد کرد.

 

.info 

مخفف information به معنی اطلاعات است. این دامنه برای سایت هایی که با امر اطلاع رسانی مرتبط هستند. مورد استفاده قرار می گیرد.

 

.us 

دامنه ملی کشور آمریکا

 

دامنه های تحت دامنه .ir 

co.ir:   افرادی که متقاضی این دامنه هستند. باید شرکت ثبت شده داشته باشند. برای شرکت ها و سازمان های غیردولتی مورد استفاده قرار میگیرد.
gov.ir:   این دامنه برای بخش های اداری و سازمان های زیرمجموعه ۳ قوای جمهوری اسلامی ایران.
دامنه های دیگری مانند

  • sch.ir
  • id.ir
  • org.ir

و موارد دیگر نیز وجود دارند.

 

دامنه سطح دوم

دامنه سطح دوم (second level domain) یا به اختصار SLD دامنه ای است که به طور مستقیم بلافاصله بعد از دامنه سطح بالا می آید. به عنوان مثال در دامنه https://seoyar.net بخش seoyar دامنه سطح دوم است. این نام باید تکراری نباشد. برای انتخاب یک دامنه مناسب به مقاله ۱۳ نکته ای که در انتخاب دامین باید رعایت شوند مراجعه کنید.

 

ساب دامین

Sub domin به معنای زیردامنه میباشد. به عنوان مثال دامنه http://seo.seoyar.net  را در نظر بگیرید. قسمت seoyar   دامنه اصلی و seo زیردامنه آن است.

 

سخن آخر

شما می توانید از طریق سایت سئو یار برای امورات و مشاوره های سئو اقدام کنید. در پایان از همراهی شما سپاسگزاریم.   شرکت سئو در اصفهان سئویار را برای خدمات سئو و بهینه سازی سایت تان و همچنین آموزش های سئو به خاطر بسپارید.

درباره نویسنده :
پشتیبانی وب سایت

برچسب ها

مطالب مرتبط

ارسال دیدگاه

*    

*